вторник, 7 октомври 2014 г.

Надежда Нейнски: ГЕРБ носи най-голямата отговорност

С толкова много партии в 43-тото Народно събрание управлението ще бъде невъзможно, прогнозира Надежда Нейнски, чиято партия е част от коалиция „Десните", останала под 4-процентната бариера за влизане в парламента.

„Отговорността на първата - ГЕРБ, макар че не получи подкрепата, която очакваше", категорична бе Нейнски в ефира на бТВ.

По думите й, партията на Бойко Борисов трябва да представи програма за смели реформи в парламента, за да се види коя от останалите партии би ги подкрепила.

„Въпросът е какви реформи трябва да се направят и кой ще има куража да ги подкрепи. Тогава ще видим кой от претендентите за властта е готов да плати за нея, защото ще бъде платена политическа цена. Колко от тях са готови да я платят?", попита Надежда Нейнски.

„Управлението на страната зависи от политическите партии, но най-голямата отговорност е на ГЕРБ - те трябва да предложат план за реформи, а не да се правят предварително сметки. Не може да се прави компромис между леви и десни реформи, защото България има нужда от десни реформи", заяви Надежда Нейнски.