неделя, 8 март 2015 г.

СИНЬО ЕДИНСТВО заяви участието си в предстоящите местни избори


СИНЬО ЕДИНСТВО ще участва на предстоящите местни избори тази година. Това ще се случи самостоятелно или като част от обединена десница. Това казаха на пресконференция лидерът на партията Христо Панчугов, общинският председател в Стара Загора и общински съветник на партията Любка Иванова, както и журналистът Бойко Станкушев. Имената на кандидат-кметовете още не са известни. Решението изцяло зависи от местните структури, изтъкна партийният лидер. По думите му сред формациите, с които СИНЬО ЕДИНСТВО категорично няма да партнира на местните избори, са ксенофобските, псевдонационалистически и антиевропейски партии. „Не коментирам БСП, защото е ясно, че с тях няма как да влезем в коалиция", каза още Панчугов.
Партията ще има свои кандидати за местната власт и в Стара Загора. Все още обаче общинската структура в града няма готовност с конкретни имена.

Обявяваме решението си толкова рано, защото има ключови места в страната, в които ние можем истински да бъдем част от политическия живот и от управлението на тези градове. Стара Загора е едно от тях. За нас това е поредният шанс да убедим общностите, че има смисъл да участват в управлението и в това, което се случва в техния град, каза председателят Христо Панчугов.

Христо Панчугов и Бойко Станкушев бяха и лектори на дискусионен семинар на тема "Българското общество, изправено срещу популизма. Десните решения. Коалиционна политика в дясно за местите избори". Организатор на двудневния форум е Фондация
"Конрад Аденауер".