събота, 31 януари 2015 г.

Костадин Шанков: Откакто управлява Тотев, Пловдив само кърпи бюджета си

Зам-председателят на СИНЬО ЕДИНСТВО Костадин Шанков разкритикува бюджета на Пловдив на пресконференция в града заедно с лидера на партията Христо Панчугов. 

„В бюджета за 2015 г. са предвидени 15 млн. отгоре, които не е ясно от къде ще дойдат. Беше обещано, че данъци и такси няма да се вдигат, но в същото време, ако погледнете, данък за недвижима собственост от 17 млн. за 2014-та е предвидено да стане 18 млн. Данък върху МПС от 13 млн. е предвидено да стане 14 млн. и един доста кух приход- приходът върху данъци от лихви, мита и осигуровки -да се увеличи с 50% или още половин милион отгоре. Как е преценено това?“, попита Шанков.


От началото на мандата на Тотев никой не е видял дългосрочното развитие на Пловдив, претворено в бюджетите. Всяка година Пловдив кърпи бюджета си, категоричен бе Шанков и посочи като най-ясен сигнал за това разпродажбите на имоти, които се правят в града. „Не може да се казва, че нямаме територии за бизнес, когато разпродаваме за жълти стотинки на наши хора апетитни имоти“, каза Шанков и допълни: „Призоваваме общинските съветници, когато вдигат ръцете си, за да подкрепят този бюджет, да мислят, не какво те ще получат от него, а с колко ще ощетят пловдивчани“