вторник, 2 април 2013 г.

ПОЗИЦИЯ НА НАЦИОНАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА ПП СИНЬО ЕДИНСТВО


ПП СИНЬО ЕДИНСТВО бе създадена от млади демократи, водени от разбирането, че добрата политика се случва във взаимодействието между волята и решителността на опитните политици и енергията и идеите на младите от тях.

Успяхме да убедим в това хиляди хора в страната и десетки авторитетни личности, градили и отстоявали последователно демокрацията в България повече от 20 години. Те застанаха зад нас и ни дадоха куража да създадем СИНЬО ЕДИНСТВО като необходима стъпка за изграждането на единната партия в името на България, която днес повече от всякога има нужда от влиятелна и модерна реформаторска десница.

Бяхме готови да се включим в коалиция СИНИТЕ като следваща логична крачка по пътя към единството, водени от убеждението, че трябва да дадем възможност на десните хора в България да гласуват ЗА, а не СРЕЩУ.

Подписаната Единна платформа между ДСБ и ЕДИНСТВО бе за нас гаранция, че пътят, който двете формации ще извървят към единната партия, е безалтернативен. Оказа се обаче, че протегнатата ръка за единство е само от наша страна.

Смятаме, че десните избиратели не заслужават от 10 години да бъдат разделяни и да им бъде отнемана надеждата, че нормалността в България ще се възстанови през принципно, про-европейско управление на реформаторската десница.

Взехме решение ПП СИНЬО ЕДИНСТВО да не участва на предстоящите парламентарни избори на 12 май 2013 г., за да позволим на българските избиратели да дадат своята оценка на раздробената традиционна десница.

Убедени сме, че каузата на единството е печелившата кауза и ще продължим да я отстояваме с всички сили. Вярваме, че единството ще се реализира рано или късно.

И всяко загубено време в други експерименти е огромен дълг към българските граждани от страна на политиците, които днес загърбват единството.