сряда, 3 април 2013 г.

Нейнски: Единството не е свързано с това някой да намери място в партийни листи


Единството не е свързано с това някой да намери място в партийни листи. Извървяхме много дълъг път за обединение, заяви пред БТВ неформалният лидер на „Синьо Единство“ Надежда Нейнски. 

Това, към което се върнахме, е дори преди създаването на Синята коалиция, не скри разочарованието си евродепутатът.

„Трудно преодолимо се оказа доверието. Лидерите на Единство са хора на 30 години и поискаха от нас с Иван Костов да бъдем гаранти за подобно обединение“, каза Нейнски. Аз отказах да бъда водач на листа, обясни тя, като потвърди, че към нея е имало оферта да застане начело на една от софийските листи. Нямаше обаче доверие, че ще се извърви пътят до създаването на единна партия, а ние няма да участваме в листи на разединението, заяви още Нейнски.

Гаранциите за баланса в подобна коалиция с ДСБ бяха създаването на съпредседателство, добави евродепутатът. Трима от преговорния екип от Синьо Единство имаха гарантирани места, но решиха да се оттеглят. Нейнски отказа да отговори дали зад разрива се крие идея за разпределение на субсидията ако коалицията пробие 4%-ната бариера. Ние се оттеглихме от изборите, за да не задълбочаваме разделението, добави тя.

Аз ще призова да се гласува и за ДСБ, и за СДС едновременно, но не е изключено отново да се превърна в демон по време на кампанията, заяви Нейнски.