петък, 5 април 2013 г.

Христо Панчугов: "Синьо единство" няма да участва на изборите


Партия "Синьо единство" няма да участва в парламентарните избори. Това потвърди председателят на "Синьо единство" Христо Панчугов по повод отказа на Централната избирателна комисия да заличи регистрацията на политическата сила за участие в парламентарните избори. 

По думите му регистрацията е оттеглена в законовия срок. „Аргументът, с който липсва процедура за подобно действие, е откровено безумен. Не представлява сериозен проблем за нас.
Ние имаме решение, че няма да се явим на изборите. Доколкото ще бъде завъртян в лотарията и ще бъде изтеглен номер, с което партията реално ще трябва да се отпечата на бюлетината, за мен е неприемливо. Отново, след четири години правене на Изборен кодекс, на неговия финал има такъв сериозен пропуск. За мен е недопустимо.", каза лидерът на партията.

Христо Панчугов коментира, че ако след обжалването на решението на ЦИК бъде върнат внесеният депозит за участие в изборите, той ще бъде предоставен на Фонда за лечение за деца.
Разговори за влизане в коалиция с ДСБ не се водят, увери Панчугов: „Има решение на Националния съвет на партия "Синьо единство" и ние няма да участваме на тези избори. Каквито и разговори да продължават, те не се водят между нашата политическа партия и ДСБ".

Източник: БНР