петък, 28 ноември 2014 г.

Бъдещето на традиционната десница е в нова единна партия



„СИНЬО ЕДИНСТВО стои твърдо зад убеждението си, че възраждането на традиционната десница минава през създаване на нова единна партия, изградена от партии и граждани, които са генетично свързани с нея и припознават принципите й. Тази своя кауза партията отстоява от самото си създаване“. Това се казва в решение на Националното представителство на СИНЬО ЕДИНСТВО от 26.11.2014 г.

Партията е убедена, че резултатите от парламентарните избори на 5 октомври доказаха, че коалиционните формати в традиционната десница не генерират нужното доверие сред десните избиратели.

СИНЬО ЕДИНСТВО ще продължи да участва в дебата за нуждата от модерна единна дясна партия, която да обедини всички съществуващи формации, осъзнаващи необходимостта от истинско и необратимо единство.

Членовете на Националното представителство изразяват съжаление, че концепцията за надграждане на традиционната десница чрез създаване на единна партия не срещна подкрепа у останалите партии и гражданите от коалиция ДЕСНИТЕ, които имат категорични предпочитания за развитие само и единствено в коалиционен формат. На този етап това разделя пътищата на Синьо единство и коалиция Десните.

СИНЬО ЕДИНСТВО остава с подадена ръка както към коалиция ДЕСНИТЕ, така и към всички партии и граждани, които постепенно узряват за идеята за единна партия и са склонни да дебатират по темата.