понеделник, 9 септември 2013 г.

Позиция на ПП „Синьо единство“ във връзка с годишнината от началото на комунистическия терор в България



На днешната дата преди шестдесет и девет години бе поставено началото на комунистическото диктатура в България, на тоталитаризма и на разделението на българския народ. Разделение, в което различно мислещите от управляващата БКП биваха изселвани, изтезавани и избивани, без съд и присъда, а често и без право на близките им да знаят, какво се е случило с тях.

Днес почитаме паметта на жертвите на комунистическия режим и тоталитаризма в България-режим, обявен за престъпен както със закон в РБ, така и с резолюция на Съвета на Европа.

Почитайки паметта на стотиците и хиляди жертви на комунизма, ние не търсим ново разделение на българския народ. Ние искаме само и единствено, тези жертви да не са били напразни и поколенията да помнят ужаса и терора на комунизма.

ПП „Синьо единство” се обявява категорично против разделението на българския народ, което днес насажда приемникът на бившата комунистическа партия. Управляващата БСП дели отново българите на „наши“ и „чужди“, на „протестиращи от жълтите павета“ и „контрапротестиращи от страната“, на „бедни” и „богати”.

Противопоставяйки за сетен път българите, новата тройна коалиция се опитва с всякакви средста да удължи присъствието си във властта, за лична изгода и в услуга на мафията, както и да притъпи събудилата се съвест на активните граждани.

Затова ние от „Синьо единство“, като част от реформаторското мнозинство и активни участници в протестите срещу кабинета на БСП, ДПС и Атака, призоваваме всички протестиращи, на днешния 88 ден от началото на протестите, да отдадем почит с едноминутно мълчание към жертвите на комунистическия терор.