вторник, 18 декември 2012 г.

Лидерите на НС Единство - на обиколка във Великотърновска област


Председателят на Национално сдружение Единство Христо Панчугов, зам-председателят Маргарита Бойчева и секретарят на Управителния съвет Димитър Иванов направиха двудневна обиколка в района на Велико Търново. С тях беше и депутатът на Синята коалиция от Велико Търново- д-р Ваньо Шарков.

В пресклуба на БТА в старопрестолната столица д-р Шарков направи отчет за дейността си в парламента през изминалото тримесечие. За този период по време на парламентарния контрол той е задал 27 въпроса, има и едно питане. На седем от въпросите все още не е отговорено. Народният представител е направил 28 приемни за граждани, в пленарната зала е говорил 1 час и 33 мин.

Председателят на НС Единство Христо Панчугов отново потвърди, че целта на сдружението не е да се превърне в отделна партия, а да канализира процесите по обединение на традиционната десница и създаването на единна партия на основата на Синята коалиция.

Зам-председателят на сдружението Маргарита Бойчева запозна местните медии с позициите на Единство против задължителната предучилищна подготовка на 4-годишните деца, както и с намерението евродепутатите на Синята коалиция да сезират всички европейски институции, вкл. ЕНП за проблемите с новия Изборен кодекс.

Областният председател на СДС Велико Търново Мирослав Трифонов заяви, че остава в редиците на сините, но симпатизира на Единство. Към него се присъедини и общинският председател Камен Алексиев.

В понеделник вечерта активистите на Единство се срещнаха с жителите на Свищов по покана на кмета на града Станислав Благов. Секретарят на УС Димитър Иванов представи координатора на Единство за областта Светлана Георгиева и заяви, че интересът към сдружението нараства- за двете седмици от учредяването му заявлението за членство е изтеглено от сайта www.edinstvo.eu над 900 пъти.

Вечерта лидерите на Единство присъстваха  в Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” на концерта „Коледа в операта” на Първи български хор „Янко Мустаков” с участието на Детски хор-Свищов.