вторник, 19 март 2013 г.

Д-р Шарков: Не се срамувам от работата си в Народното събрание


По внасянето на 44 законопроекта, десет от които приети, е работил ексдепутатът от „Синята коалиция” д-р Ваньо Шарков. Задал е 187 въпроса, 64 касаещи област В. Търново, отправил е три питания и е направил 271 изказвания в пленарна зала, или общо е говорил над 11 часа.

Днес той отчете дейността си в 41- ото Народно събрание. „Не се срамувам от работата си. Добре си партнирахме с неправителствени организации по важни закони”, коментира д-р Шарков. Той призна, че за него най-трудният момент са били обвиненията срещу лекарите от Горна Оряховица, а като най-голям провал - закриването на две болници в региона.

По думите му служебният кабинет е можело да бъде гласуван в този му вид с мандат на „Синята коалиция”, за да довърши работата си парламентът и да се направят промените в Избирателния кодекс.

Според д-р Шарков, сложебното правителства трябва да върне усещането на хората за справедливост, стабилност и свобода при вземане на решения и да демонстрира кадрови ресурс, а не „калинки”.

Д-р Шарков не се нае да прогнозира състава на 42- рия парламент. „Ние ще бъдем в него, надявам се с по-добър резултат от предишните избори. Не бих искал да коментира
м бъдещата управленска коалиция. Тя зависи от волята на хората, но се надявам България да има правителство след 12 май. Личното ми усещане обаче е за още едни избори до края на годината”, каза още д-р Шарков.

Два депутатски мандата от Великотърновска област си поставят за цел да спечелят НС Единство и ДСБ. От региона за листата ще бъдат номинирани десет души. „Това са експерти, които досега не са участвали във властта”, заяви общинският председател на ДСБ във В. Търново д-р Мавроди Калейнски.