сряда, 27 март 2013 г.

СИНЬО ЕДИНСТВО обеща силна дясна коалиция

Партия Синьо Единство внесе точно в 15:20 часа малко над 11 300 подписа за регистрация за предстоящите избори.

Подписите бяха внесени от председателя на Синьо Единство Христо Панчугов.

Той потвърди, че партията ще работи тясно свързано с ДСБ, като до неделя ще стане ясен и третият им основен партньор за предстоящите избори за 42 Народно събрание.

Христо Панчугов изтъкна, че България се нуждае от силна дясна коалиция и обеща на десните избиратели да я получат в тяхно лице.

Преговорите с третия партньор вървят добре и до края на седмицата ще има ясен отговор, посочиха още от партията. Те се похвалиха, че само за три дни са събрали малко над 11 300 подписа.

„Имаме в момента структури в почти всички големи градове, сред които Варна, Плевен, Стара Загора, Смолян, Пловдив, Велико Търново, Габрово и други. В София предстои съвсем скоро да се направи структура", съобщи Панчугов.

"Идеята ни никога не е била да правим поредната самоцелна партия в дясно, идеята винаги е била насочена към това да създадем единна партия с ДСБ след тези избори, така че това е само първата стъпка в тази насока", посочи още той.

На въпрос кого биха подкрепили евентуално - ГЕРБ или БСП, за да се състави правителство, председателят на Синьо Единство изтъкна, че в момента от партията му предлагат на българските избиратели решаване на проблемите им, а БСП и ДПС не могат да подкрепят в какъвто и да е вариант тези проблеми.

За ГЕРБ той бе категоричен, че това зависи от тях. 

„За четири години показаха, че нито са склонни да говорят за тези проблеми, нито да ги решат. Ако това се е променило, аз лично ще бъда силно изненадан", посочи Панчугов и потвърди, че той е председател на новоучредената партия, а Надежда Нейнски, Мартин Димитров, Ваньо Шарков са членове.