четвъртък, 14 август 2014 г.

ДЕСНИТЕ: Няма как „да каже цялата истина за държавата“ едно служебно правителство, в което премиерът и част от служебните министри крият истината за себе си

Декларирането на данни за конфликт на интереси или избягването на това действие освен административен акт е и политически акт, който показва готовността да се демонстрира прозрачност при управлението и независимост при вземането на решения.

Отказът на министър-председателя Георги Близнашки и министри от служебния кабинет да покажат пред гражданите декларациите си за конфликт на интереси показва, че не само кадрите на ГЕРБ, но и манталитетът на управление се връщат във властта без да са получили санкцията на хората.

Днес, не по-малко от вчера, когато на власт бе Пламен Орешарски имаме основание да попитаме „КОЙ” всъщност назначи този кабинет? „КОЙ” назначи Ваньо Танов? „КОЙ” връща кадрите на ГЕРБ под маската на независими администратори?

Служебният кабинет „Близнашки“ дойде на власт със заявката на президента Росен Плевнелиев, че този кабинет „ще каже истината и няма да скрие от гражданите състоянието, в което се намира държавата". В същото време премиерът и част от служебните министри крият именно от гражданите истината за себе си.

Коалиция „ДЕСНИТЕ” настоява държавният глава Росен Плевнелиев да гарантира прозрачността и спазването на законността от страна на служебния кабинет, както и на правомощията дадени му от Конституцията на Република България.