събота, 16 август 2014 г.

Надежда Нейнски: ГЕРБ приема политическите партии или като врагове, или като слуги

Добавете надпис
„В Коалиция „Десните” се събрахме хора, които сме правили десните реформи в България и сме платили цената за тези реформи”. Това заяви в студиото на „Събуди се” Надежда Нейнски от Коалиция „Десните” и обобщи: това са хората, които не приеха през последните години двойните стандарти и компромиси- например, когато си на протеста, има „червени боклуци”, когато си в правителството има „реформирани леви”, когато Бойко Борисов те покани, той е добър, когато откаже да седнеш на трапезата му, е лош, когато можеш да загърбиш миналото на своите, но няма проблем да прегърнеш миналото на чуждите. Това ние не приемаме, категорична бе Нейнски.

По думите й новата политическа формация е въпрос на екзистенциален избор.
„Спомнете си, че именно Радан Кънев говореше за открехнатата врата към ГЕРБ, а сега какво стана?!“, каза тя.

Когато претендираш за реформаторство, трябва да знаеш, че България е имала реформаторско правителство. Правителството 1997-2001 г. беше реформаторско правителство- това не са го оспорили дори най-големите ни критици. И е редно да почерпиш опит от него- разбира се в новите условия, разбира се с нови хора, с нови решения. Но да кажеш, че теб изобщо не те интересува миналото, в това има страхотен комплекс“, коментира още Нейнски.

„Проблемът на ГЕРБ е, че приема политическите партии или като врагове или като слуги”, допълни Нейнски.

„Проблемът на традиционната десница не е ГЕРБ”, смята тя. „ГЕРБ не взима нашите гласове,. Нашите гласове просто стоят”, обясни Нейски. Тя, обаче, призна: „Ние сме виновни. Във всички случаи не е ГЕРБ. Фактът, че не са ги подкрепили, означава, че те не са техният електорат”.


„България има нужда от десница. ГЕРБ имат нужда от традиционна десница”, смята тя.