неделя, 27 януари 2013 г.

Мартин Димитров: Хората отхвърлиха „Белене”


Резултатът от референдума е, че хората на практика отхвърлиха Белене, заяви Мартин Димитров пред Българската национална телевизия веднага след излъчването на предварителните резултати от днешния избирателен ден.

"80% не гласували, при тази кампания, която продължи повече от 30 години за проекта "Белене", означава, че хората разбират, по-добре информирани са и не участието е форма на отхвърляне на проекта "Белене", коментира съпредседателят на парламентарната група на Синята коалиция. 

Специално благодаря на тези повече от 500 хиляди души, които гласуваха с "не", което е активната форма на отхвърляне на този проект", допълни още той.

"Тези 500 хиляди души са наш потенциален електорат и трябва да се работи с тях", поясни политическото значение на резултатите от референдума Димитров.

Според съпредседателя на парламентарната група на Синята коалиция резултатът от днешния референдум не означава, че проектът е вече зачеркнат напълно. "Очаквам в кратки срокове решение на българския парламент и призовавам всички политически сили да не се бавим, а да кажем твърдо не, с едно решение на парламента в следващите две седмици, не по-късно. А съм убеден, и след следващите парламентарни избори, тази битка ще я има отново и ние трябва да я водим с всички сили".