петък, 25 януари 2013 г.

Гласувайте с НЕ на референдума, за да имат децата ни бъдеще в България


Единственият начин да се спре маршът на енергийната мафия в България, е като се погребе проектът Белене. Гласувайте с НЕ и не позволявайте други да определят бъдещето на вашите деца. С тези думи участници в инициативния комитет "НE на измамата Белене" призоваха гражданите да участват в народното допитване в неделя.

"Тези, които не искат да оставят на децата си огромен външен дълг
, да гласуват с НЕ", заяви Ваньо Шарков. Той уточни, че отказът от участие в референдума не е като да бойкотираш парламентарните избори, защото се определя развитието на България в следващите десетилетия.

Мартин Димитров предупреди, че авария в атомната централа Белене може да се окаже "най-голямата национална катастрофа за България". И добави, че който не гласува в неделя, ще избяга от отговорност за бъдещето на своите деца. 

Председателят на инициативния комитет Иван Иванов определи битката срещу ядреното лоби като двубой между Давид и Голиат. 

Ядреният експерт Георги Касчиев коментира, че пренебрегрането на рисковете от изграждането на Белене е престъпление и разказа за посещението си във Фукушима след аварията.

"Булатом е името на енергийната мафия", обяви Иво Инджев, а Огнян Минчев добави, че НЕ на референдума означава НЕ на ядрената мафия и енергийна зависимост. 


Кой къде ще гласува:

Мартин Димитров ще гласува в 9
ФЕГ, гр. София, в 12:00 часа

Ваньо Шарков ще гласува в СОУ "Цветан Радославов", гр. Свищов в 12:00 часа

Иван Костов ще гласува в 50-то СОУ "Васил Левски" в кв. Драгалевци в София, в 08:30 часа.

Иван Иванов ще гласува в 39-то СОУ "Петър Динков" в кв. Младост 2 в София, в 10:00 часа.