четвъртък, 10 януари 2013 г.

Синята коалиция отново настоя за изслушване на Мирослав Найденов


Мартин Димитров. Сн. БГНЕС

Втори ден парламентарната група на Синята коалиция настоява министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов да отиде в парламента и да даде обяснения по скандала със сделките с дюни край Несебър, защото, според десните депутати, "е налице епидемия".

В декларация от името на парламентарната група нейният съпредседател Мартин Димитров обясни, че Найденов трябва да се яви в Народното събрание и "да отговори на ключови въпроси".

"Ако беше един случай, за който той не е знаел и е нямало как да знае, би било едно. Но сега разбираме от медиите, че има поне 4-5 съседни парцела, които без търг и конкурс са в една и съща схема, една и съща процедура. Това вече говори за политическа поръчка", заяви Димитров. "Вече няма как той да обяснява, че не е знаел, че не е бил информиран, че дребни чиновници са взели подобни решения", каза още депутатът.

Той откри и прилики в поведението на ГЕРБ и даваната от тях като негативен пример вече четвърта година тройна коалиция между БСП, ДПС и НДСВ.

"Ако някой си представя, че цялата история ще приключи с двама дребни чиновници, които са отговорни, то така правеше и тройната коалиция - и при тях портиерите редовно бяха виновни за заменките", коментира Димитров.

"Излиза, че между ГЕРБ и тройната коалиция няма разлика, просто едните са искали да правят заменките вместо другите", заключи той.

Източник: www.mediapool.bg