понеделник, 7 януари 2013 г.

Депутатът Ваньо Шарков и представители на ЕДИНСТВО ще участват в откриването на кампанията на Инициативния комитет против АЕЦ Белене


Утре, 08 януари 2013 г., депутатът и член на Ициативния комитет на Синята коалиция против АЕЦ Белене, д-р Ваньо Шарков, ще вземе участие в официалното откриване на кампанията във връзка с националния референдум на 27 януари.

Кампанията ще стартира от емблематичното място- гр. Свищов, чиято общественост има еднозначно мнение против строежа на АЕЦ „Белене”, тъй като Белене попада в територията на разлома Вранча. Именно при земетресение в този район през 1977 г. загиват над 120 души от гр. Свищов.

В откриването на кампанията ще вземат участие още председателят на Инициативния комитет Иван Иванов, кметът на гр. Свищов Станислав Благов, членове на НС Единство и много граждани от областта.

НС ЕДИНСТВО кани всички свои членове и симпатизанти да се присъединят към събитието, което започва от 17.30 ч. в залата на общината, както и да гласуват с НЕ на предстоящия референдум.

От 11.30 същия ден в пресклуба на БТА във Велико Търново д-р Ваньо Шарков ще даде пресконференция заедно с Иван Иванов и Красен Станчев. Тримата ще разяснят аргументите на Инициативния комитет на СК против строежа на новата ядрена централа „Белене”.