вторник, 12 февруари 2013 г.

Сини се цепят от СДС, отиват при Нейнски

Трима активисти на СДС от Варна прекратяват членството си в синята партия с открито писмо до лидера й Емил Кабаиванов. Петър Фотев, Минко Дочев и Явор Иванов заявяват, че от 11 февруари напускат СДС и ръководните органи на партията.

„Точно преди една година излязохме пред варненската демократична общественост с декларация, в която аргументирано поискахме оставката на Цанко Цветанов и на ръководството на СДС - Варна. Апелирахме за нова политика на СДС и за отваряне на партията към реалните проблеми, вълнуващи хората - в икономиката, образованието, здравеопазването и инфраструктурата. За съжаление, днес, година по-късно, с болка и загриженост констатираме, че така желаната промяна в СДС не се осъществи", пишат активистите в отворено писмо. 

"СДС - Варна се капсулира още повече и в момента не води никаква политика. На практика членовете на партията са сведени до 45-50, въпреки че на книга се водят близо 700 човека”, се посочва в писмото. Организационен живот липсва, а в най-големия варненски район - „Приморски", СДС дори няма нито ръководство, нито структура вече 18 месеца.

Петър Фотев досега е член на Контролния съвет на СДС, Явор Иванов е от градското ръководство, а Минко Дочев – член на СДС в район „Приморски”. 
Тримата са вече активисти на съюз ”Единство”.

И тримата сме учредители на „Единство" в морската столица, потвърди Минко Дочев. Миналата седмица на учредителното събрание е имало 30 души. Към партията на Надежда Михайлова минала и цялата структура в район „Младост” начело с председателя й Тодор Тодоров. 

Източник: В. Стандарт