четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Костадин Шанков оглави НС Единство в Пловдив


„Бойко Борисов ще изпусне европейската подкрепа, с която толкова се хвали. Историята ще бъде подменена, за да се върне носталгията по едно отминало време. Пробва се българските избиратели да бъдат отказани да гласуват“. Това заяви председателят на гражданско сдружение Единство Христо Панчугов на пресконференция в Пловдив по случай откриване на структура в града.

По думите на Панчугов, „Цветанов кадрува в съдебната система, а правосъдието е заменено със саморазправа.

В България липсват демократичните ценности. В европейските институции България е подложена на унижения“, коментира още председателят на Единство.

28-годишният Костадин Шанков е координаторът на съюза за Пловдив и областта. Той е избран на учредително събрание на организацията снощи.

Целта ни е не да взимаме членовете на СДС, а да обединим дясномислещите хора, за да постигнем единна десница, обяви Шанков, който тази сутрин е напуснал СДС Пловдив.

В структурата на Единство в града са се записали около 60 души. Залагаме на хора с влияние, които не се страхуват да кажат истината, заяви Шанков, но не цитира имена, тъй като нямал съгласието им. Според него структурата може да достигне и до 100 души в следващите месеци.

Костадин Шанков е председател на пловдивското киноложко дружество. Той заяви, че е член на СДС от 2009-а година, но е напуснал партията, за да оглави местната структура на Единство.

Източници: Дарик Радио, Livenews, Радио Пловдив
Снимка: marica.bg