понеделник, 17 юни 2013 г.

Димо Гяуров за избора на Пеевски: Вероятно има зависимост от капитали и олигархия

"Сергей Станишев, Лютви Местан и Пламен Орешарски не са хора, които не биха предвидили последствията от избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС."


Това заяви бившият директор на разузнаванетоq депутат от Синята коалиция в 41-вото Народно събрание и член на ПП Синьо единство ген. Димо Гяуров пред БНР.

"Не мога да повярвам, че сериозни политици не биха могли да направят елементарен анализ и да предвидят негативната реакция. Ако пък не са направили този анализ, това е още по-обидно," категоричен е Гяуров.

"Има зависимост на политици, на хората, които управляват държавата, но се мъча да си отговоря от кого е тази зависимост. Вероятно става дума за задкулисни договорки и заплахи и зависимост от капитали и олигархия, друго мнение нямам", коментира бившият депутат.

Той не скри и изненадата си от становището на прокуратурата за липсата на престъпление в съдържанието на разговора от Банкя между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов.


"Има няколко момента, които може да се квалифицират като реализация на един или друг текст от Наказателния кодекс и става въпрос за престъпление срещу правосъдието. Би било добре и за прокуратурата да аргументира тези свои решения", препоръча Гяуров.

Източник: В. Труд