понеделник, 24 юни 2013 г.

Надежда Нейнски: ГЕРБ не може да бъде част от дясното обединение

„Протестите са последният шанс на десницата да направи преоценка и да намери пътищата на обединението“, каза евродепутатът Надежда Нейнски пред Нова телевизия.
По думите й е много важно да не се търси сходство между лидерите, а сходство на идеите. „Не трябва да бъдем в плен на миналото“, добави тя.
Според евродепутата новото обединение трябва да е под формата на партия, а не коалиция, защото коалициите имат някакъв срок и в тях винаги има възможност за конфликти.
Разговорите може да се провеждат онлайн и така хората да следят дебатите и предложенията, защото гражданите по площадите са обединени от протеста си срещу олигархията и задкулисието, а кабинетът „Орешарски“ е най-яркият пример за това, смята Нейнски.
Надежда Нейнски обаче е категорична, че ГЕРБ не може да бъде част от евентуално обединение в дясното пространство.
На въпрос ще търсят ли диалог с Движение „България на гражданите“ тя каза, че не е важно лидерите на партии да си простят, а е важно хората да им простят.

„Най-много се страхувам от опита на определени партии да яхнат протеста. Тези мръсни ръце чакат напрежението да утихне и да яхнат протеста. Това показва, че десницата трябва да се обедини по-бързо“, добави евродепутатът.