петък, 21 юни 2013 г.

ОБРЪЩЕНИЕ НА ПП СИНЬО ЕДИНСТВО КЪМ НАЦИОНАЛНОТО СЪБРАНИЕ НА ДСБ

Уважаеми делегати на Националното събрание на ДСБ,

Скъпи приятели,

Поздравяваме Националното събрание на ДСБ, което се провежда в драматичен за страната ни момент. Десните хора са на улицата с ясното искане за нормална европейска демократична България и за единна десница, която да гарантира това.

СИНЬО ЕДИНСТВО и ДСБ имат вече извървян общ път към единството. Сега е време да довършим започнатото така, както го обещавахме на хората преди изборите и по време на цялата предизборна кампания.

Националното представителство на СИНЬО ЕДИНСТВО потвърди със свое решение от месец май ангажиментите си към подписаната заедно с ДСБ на 20 януари 2013 г. Единна платформа. ПП СИНЬО ЕДИНСТВО приветства усилията за обединение на десницата  и подкрепя разговори за единна дясна партия.

Ние, политиците от традиционната десница, имаме огромен дълг към сините хора на България. Имаме вина за пропиляното в разделение време. Имаме отговорност към бъдещето на децата ни.

Единството вече е безалтернативно и не се нуждае от повече аргументи. Хората от сегашните протести искат разкъсване на срастването между партийни и олигархични елити, работещи институции и промяна на правилата в държавата. Сините хора очакват от нас и незабавна промяна на нашите партии.  На последните национални избори те не дадоха достатъчно доверие на нито една от съществуващите партии от традиционната десница, на нито един от  коалиционните варианти за обединение. Отхвърлиха и десницата на подмяната. На България е нужна модерна единна партия, която да бъде съществен фактор в управлението на държавата. Единна дясна партия с нова визия, нови идеи, надграждаща постиженията на управленията на десницата, но обърната към хората, освободена от миналото, от страховете на партийните елити, неробуваща на лидери и абревиатури.

Затова се обръщаме с призив към Националното събрание да потвърди ангажиментите на ДСБ към Единната платформа. Нека я обновим и разширим. Нека поканим за участие в този процес всички десни политически формации и граждани, припознаващи принципите и ценностите в новата Обединена платформа. Нека се слеем в единна партия на базата на Обединената платформа. Нека не се страхуваме от промяната!

От нас, политиците в реформаторската десница, се очаква смел и решителен ход, който да отговори на огромните надежди на сините хора.

Очаква се също да не допуснем подмяна на единството.

Време е да действаме!

На добър час на събранието!




ПП СИНЬО ЕДИНСТВО

21.06.2013 Г.