вторник, 22 октомври 2013 г.

Реформаторският блок в Пловдив поиска оставката на кмета Тотев заради записите

От Реформаторския блок в Пловдив искат оставката на кмета Иван Тотев заради скандала със записите с негово участие, както и провеждане на предсрочни избори за кмет и общински съветници.

Според
регионалния координатор на СИНЬО ЕДИНСТВО в града Костадин Шанков, прокуратурата ще даде приоритет на разследването за незаконно записване и няма да вложи същото старание в другото - за престъпление по служба на кмета: „Това е изместване на проблема и прехвърлянето му от болната на здравата глава. Ако тези новоназначени 500 членове на ГЕРБ са експерти - тежко и горко на тази община. Политическите назначения не водят до нищо добро и са гаранция, че колапсът, обзел Пловдив, скоро няма да си отиде.“.
Според Шанков, случаят обяснява нагледно защо партиите от Реформаторския блок се разграничиха от мероприятието, проведено на 16 октомври: „Няма как ние да сме част от олигархията, мафията и статуквото”, каза още координаторът на СИНЬО ЕДИНСТВО.
Регионалният съвет на Реформаторския блок в Пловдив категорично заяви намерението си да се бори за премахване на порочните практики в управлението на града, за спазването на законите и създаването на реални права на гражданите. Това може да се постигне чрез незабавна оставка на кмета на Община Пловдив и Общински съвет Пловдив и провеждане на извънредни местни избори, категоричен беше Костадин Шанков.

До края на месеца на обществеността ще бъдат представени и членовете на Гражданския съвет към местната структура на Реформаторския блок в град Пловдив.