четвъртък, 24 октомври 2013 г.

ВЪЗВАНИЕ

Граждани на България,

Парламентът взе позорно и опасно решение. Забраната върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани превръща България в гето.


Българските земеделци стават крепостни селяни на мафията. Демонстративно е отхвърлен Договорът за присъединяване на България към Европейския съюз. Партиите в Народното събрание изолират България от Европа и модерния свят. 

1. Това решение на Парламента е противоконституционно. Конституционният съд трябва да го отхвърли. 

2. Нагло ни представят това решение за патриотично. А то е антибългарско. Ограбва единствения капитал на милиони българи - собственици на земя. Вместо да продават свободно по европейски цени, те ще продават на безценица под диктата на мафия. До днес мафията унищожаваше настоящето ни, от днес превзема и бъдещето.

3. Мораториумът заплашва интересите на обикновените български граждани – собствениците на земя, производителите и износителите, студентите и работещите българи в Европа и всички, които се възползват от общия пазар.

4. Българският национален интерес е да бъдем пълноправни европейци. Това е национален идеал, завет от нашето Възраждане. Поколения българи са работили и са се жертвали за него. Ние започнахме да го осъществяваме. Сега една случайна сбирщина узурпатори на власт се опитва да го разруши. 

5. Днес виждаме, че в Народното събрание се състави коалиция против Европа, против свободата и против българите. Гръбнак й стана ГЕРБ с най-многото депутати, подкрепили Атака.

6. Реформаторският блок настоява Народното събрание да се саморазпусне и да даде възможност на следващия парламент да защити постигнатото с много усилия европейско бъдеще на България. 

РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК
ГРАЖДАНСКИ СЪВЕТ
24.10.2013



Реформаторският блок организира протест срещу решението, гласувано от Атака, БСП и ГЕРБ за мораториума за земята. 

24 октомври 2013 година, от 18:00 часа в градинката между Софийския университет и Парламента.

Подкрепете ни и се присъединете - заедно да отстоим европейския път на България и българските граждани!