сряда, 30 октомври 2013 г.

Кирчо Димитров: Няма десни партии, които да инициират студентските протести

Няма десни партии, които биха въздействали на студентите. Ние подкрепяме протестите, но не сме техни инициатори. Това каза снощи в предаването "Акценти" на Канал 6 Кирчо Димитров, областен координатор на "Синьо единство" в Сливен.

От Реформаторския блок, чийто член е „Синьо единство”, настояват и за прозрачност по отношение на средствата за бежанците до края на годината.

Аз се радвам, че младите хора в България проявяват активност и крайно време беше това да се случи, каза още Кирчо Димитров. Той обаче отрече десни партии да стоят в основата студентското недоволство.

По отношение на финансирането, което държавата ще предостави на бежанците докрая на годината, Димитров бе категоричен, че липсва всякаква прозрачност как ще бъдат изразходени тези средства и за какво са те.

В четвъртък, 31 октомври, на пресконференция на Реформаторския блок в Сливен, десните ще поискат отчет от общинското ръководство за причините за продължаващата лоша бизнес среда, липсата на инвестиции и увеличаващата се безработица.