петък, 14 февруари 2014 г.

Заради манипулацията с Национален съюз Единство Реформаторският блок загуби моралното право да претендира за политическа алтернатива

ДЕКЛАРАЦИЯ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ ЕДИНСТВО


Реформаторският блок прекрати спекулациите с Национален съюз Единство, предхождащ създаването на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО, и продължава отношенията си с Мартин Димитров и Петър Славов като членове на новосформирано гражданско сдружение.

Междувременно Софийски градски съд отказа да впише исканите „промени в обстоятелствата” от председателя на Национален съюз Единство Петър Славов, който направи опит с гласовете на трима души от Управителния съвет на сдружението да изключи четирима от останалите петима. Всичко това се случи в нарушение на Устава и на закона и при неправомерно подписване на споразумение с ДСБ в опит да бъде употребен Национален съюз Единство за лични цели в Реформаторския блок.

У нас продължава да буди недоумение факта, че говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев, юрист по професия и защитник на правото, си позволи да бъде въвлечен в тази очевидна политическа фалшификация и подписа нелегитимно споразумение.

Гражданският съвет на Реформаторския блок, в чийто състав също има мнозина известни юристи, стана съучастник в този незаконен акт, като присвои и ползва в продължение на три месеца неправомерно името на Национален съюз Единство, въпреки категоричното нежелание на мнозинството структури и членове на съюза да участват в Реформаторски блок.

От този момент нататък- Реформаторски блок загуби моралното право да претендира за политическа алтернатива. Чрез манипулацията с Национален съюз Единство Реформаторският блок доказа, че е напълно способен да извършва същите нелегитимни и задкулисни политически действия, срещу които иначе публично се бори.

Национален съюз Единство и ПП СИНЬО ЕДИНСТВО ще се противопоставят категорично на всеки опит за подмяна и въвеждането в заблуждение на десните хора в България, на които непрекъснато им се представят за „десница” проекти, които нямат нищо общо с дясното, с десните ценности, морал и принципи.