петък, 14 февруари 2014 г.

Драгомир Драгомиров към СДС: СИНЬО ЕДИНСТВО не се връща и не ходи никъде. Ние оставаме при принципите си.


„Аз не отивам и не се връщам никъде, аз оставам там, където винаги съм бил – при принципите си, при десните хора, при същите тези, които продължават да се борят с подмяната, бидейки носители на генетичния код на автентичната десница“. 

Това отговори на пресконференция в гр.Перник днес зам. председателят на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО и областен председател на Перник Драгомир Драгомиров на предложението на общинския председател на СДС Десислав Аспарухов хората от ПП СИНЬО ЕДИНСТВО да се върнат при тях и в Реформаторския блок.

За ПП СИНЬО ЕДИНСТВО партийните структури не са васална собственост, която може да бъде преотстъпвана, давана под наем или продавана, каза още Драгомиров. Той изрази увереност, че истинските десни хора няма да припознаят Реформаторския блок, а след изборите ДСБ и СДС ще се отрезвят от „реформаторския си експеримент” и ще продължат заедно със СИНЬО ЕДИНСТВО към изграждането на единна дясна партия.


Предвидените от Републиканския бюджет 1,03 млн. лв. за община Перник са подигравка и очевидно наказание за политическите пристрастия на настоящия кмет, от което обаче потърпевши ще бъдат жителите на Перник, каза председателят на общинската организация на СИНЬО ЕДИНСТВО в град Перник Николай Драгомиров. Според него отказът на Общинският съвет да гласува в последния момент един силно небалансиран бюджет дава отсрочка пред финансовия колапс на общината, но не решава тежките икономически проблеми. Необходими са спешни мерки за по-висока събираемост на данъците, коментира той.

Председателят на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов заяви, че скандалите Цветанов- Пеевски и инсценировките на тройната коалиция в парламента са доказателство за разпада на институциите и държавността в България, както и за съглашателството и задкулисието на същите тези фигури от последните няколко години. Според него, един от примерите за това е, че АТАКА отново се опитва да реанимира дебата за АЕЦ Белене в парламента.

„Единственият изход е подкрепа на нова политическа конфигурация и избор на нова легитимна власт, което е в ръцете на българските избиратели. Нашата рецепта да се сложи край на всичко това е листата на СИНЬО ЕДИНСТВО, която ще бъде единствената дясна листа, която ще се яви на тези Евроизбори“ каза Панчугов.