петък, 21 февруари 2014 г.

Кметът и мнозинството в общинския съвет на гр. Перник абдикират от задълженията си да защитават здравето, интересите и собствеността на перничани

ПОЗИЦИЯ НА ПП СИНЬО ЕДИНСТВО – ПЕРНИК

Ако кметът на град Перник и управляващото мнозинство в Общинския съвет от ГЕРБ не предприемат конкретни действия за финансово стабилизиране на „Тролейбусен транспорт” ЕООД - в близките два месеца град Перник ще остане без тролейбусен транспорт.

Общинското дружество е в практически фалит. Дълговете му са над 3 млн. лева. ЧЕЗ България ЕАД е в правото си да предприеме крайни мерки за своето вземане, което е повече от 300 хил. лева, тъй като споразумителните протоколи за разсрочване на задълженията за доставена електроенергия не се изпълняват от години.

Държавната субсидия няма да реши проблема, а само ще удължи агонията на един предизвестен край.

Със спирането на електрозахранването, тролейбусният транспорт в гр. Перник ще спре да работи, с всички последствия от това – дружеството ще бъде обявено в несъстоятелност, над 100 човека ще останат без работа, а семействата им ще бъдат лишени изцяло или частично от своите скромни, но жизнено необходими доходи.
Необходимо е в най-кратки срокове да бъде изготвена оздравителна програма за дружеството, която да бъде съпътствана от съответната финансова подкрепа. Алтернативата е тролейбусният транспорт в Перник да бъде обявен в ликвидация с всички последствия от това за града и работещите в компанията.

Общинският съвет и кметът на община Перник, в качеството му на принципал и собственик на дружеството, трябва да решат – искат ли в града ни да има екологично чист и евтин градски транспорт или ще допуснат да бъде ликвидирана една изградена, утвърдена и доказала своята перспективност транспортна структура.

ПП СИНЬО ЕДИНСТВО настоява за незабавна намеса от страна на кмета и общинския съвет.

Изразяваме готовност да покажем и докажем с факти и документи пред обществеността в Перник, тяхната управленска немощ, безхаберие и абдикация от основните им задължения – да защитават здравето, интереса и собствеността на перничани.

Драгомир Драгомиров,
Зам. председател и областен председател на
ПП СИНЬО ЕДИНСТВО

Николай Драгомиров,
Общински председател на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО