понеделник, 29 юли 2013 г.

Мартин Димитров: Парламентът и правителството са в задънена улица

Парламентът и правителството са в задънена улица, от която няма излизане. Те тотално са загубили доверие и на практика вече са подали оставка, но не го знаят. Това каза в ефира на БНТ Мартин Димитров - член на ПП Синьо единство.

След всичко случило се това управление няма легитимност и нито може да направи реформи, нито може да реши проблемите на хората. Всичко това означава, че страната има нужда от алтернативи, има нужда от десница, която да представлява част от тези хора, без да има претенциите да представлява всички, продължи той.

"Като говоря за нова десница, имам предвид общите действия на Синьо единство и ДСБ. Реформаторският блок е по-широкият формат, в който влизат всички, които искат да бъдат срещу тези, които ни управляват в момента, срещу мафията. Така че едното включва другото", добави Мартин Димитров. 

Според него, преди да водят разговори с новото обединение, ГЕРБ трябва да решат вътрешнопартийните си проблеми.

Димитров смята, че следващият парламент ще бъде коренно различен от сегашния. Той е категоричен, че няма време за отлагане на изборите, защото кабинетът "Орешарски" ще продължи да допуска грешки в управлението.