петък, 26 юли 2013 г.

Христо Панчугов: Партиите в България през последните години търсеха подкрепа, вместо доверие

„Партиите и гражданите, макар да са различни по дефиниция, не трябва да бъдат противопоставяни. Голямата грешка през последните години на българската политическа система е, че раздели насилствено гражданите от партиите. За съжаление партиите в България търсеха подкрепа, а не търсеха доверие. Нашата задача в момента е да променим това - да върнем доверието обратно”.

Това каза председателят на СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов по време на срещата на лидерите от Реформаторския блок с интелектуалците, които подписаха общо писмо-призив към формациите от Реформаторския блок „да намерят сили да преодолеят естествения си партиен егоизъм и партийна надменност, да тушират досегашното си самочувствие на доказани лидери на демократичната общност и да влязат в равноправни взаимоотношения с нововъзникналото голямо движение".

„Всеки един гражданин на тази държава, без значение колко политизиран или деполитизиран е той, има право да участва в разговора какво да бъде нашето общо бъдеще. Моментът е такъв, че ние трябва да събираме общности. Историята на българската десница показва колко печален е резултатът от разделението на една такава общност - дясната общност, която по същество бе цяла, но насилствено делена през годините. Аз мисля, че трябва да се поучим от тази грешка и да спрем да я повтаряме”, заяви председателят на СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов.


На срещата бе инициирано създаването на Граждански съвет към Реформаторския блок.

Снимка: news.ibox.bg