петък, 5 юли 2013 г.

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НАЦИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА СДС

Уважаеми дами и господа,

Обръщаме се към всички честни и достойни членове на СДС, които през последната година с болка наблюдавахте маргинализирането на партията и превръщането й в инструмент за реализация на личните цели на няколко човека.

Скъпи приятели,

Върнете СДС на пътя на демократичните европейски ценности. Разграничете се от съглашателските политики, които СДС водеше спрямо ГЕРБ в последните месеци от мандата им. Изправете се с ясен глас в подкрепа на принципите и морала в десницата. Застанете на страната на сините хора в България, които днес са по площадите, за да се противопоставят на мафията, на задкулисието в политиката и да отстояват правото си на нормален живот.

На последните избори традиционната десница загуби правото да представлява тези хора, защото не намери сили да се противопостави на разделението и подмяната.

Сега единството е безалтернативно и не се нуждае от повече аргументи.

Призоваваме ви да обърнете курса на партията към единство в десницата, за да отговорим заедно на очакванията на хората за създаване на модерна реформаторска алтернатива. Призоваваме ви да положим усилия да изградим силна единна десница - с нова визия, нови идеи, обърната към избирателите, освободена от миналото, от страховете на партийните елити, неробуваща на лидери и партийни абревиатури.

Единната платформа, подписана от ДСБ и „Синьо единство” на 20 януари 2013 г., е отворена за СДС, при ясно изразена воля за единство и при споделяне на общите оценки за миналото и настоящето и целите за бъдещето.

На добър час на конференцията!


5.7.2013 г.                                                    Христо Панчугов,

Председател на ПП Синьо единство