понеделник, 22 юли 2013 г.

ОТ БЛОГА НА В. ШАРКОВ: ЛЪЖАТА И КЪСИТЕ КРАЧЕНЦА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ

Каквото и да казват от пресцентъра на МВР, или от този на БСП, България протестира. Протестират без да спират не стотици, а хиляди български граждани. При това, не се поддават на провокации, а отстраняват провокатори, така както искат да отстранят това правителство и този парламент от живота си. Този път искат да го направят окончателно. Вярно е, че се усмихват, но гледат децата си угрижено. Когато успеят, а те ще успеят, ще приберат трибагрениците, свирките, плакатите и ще пожелаят на синовете и дъщерите си повече да не се налага да ги вадят. Някои ги упрекват, че в протеста си са толерантни и дори снизходителни, че с подигравки власт не се сваля, но те крачат неуморно и търпеливо. 
Управляващите социалисти не могат да видят силата на този нов вид протест и срещу него вадят овехтели похвати от времето на мандраджийските си победи. Трудно, много трудно е на електоратите на БСП, ДПС и Атака да проумеят какво е това интернет. Те продължават да виждат в съвременните технологии и комуникации вражеска пропаганда. И точно затова късите им краченца изприпкаха до стария скрин в партийния кабинет и отвориха с късите си ръчички чекмеджето с лъжите. Не онова с предизборните или конгресните вътрешно-партийни безсмислици, не и онова, с което се отчитат пред избирателите, а онова с тежките лъжи на безпомощност и безизходица.
„Протестиращите са платени!“
Интересното е, че тази лъжа не бяха вадили от времето на Виденов през тежката зима на 1996-1997 година. И тогава „някой плащаше на студентите“, блокиращи Орлов мост. На 14 януари 2009 година дори не прибегнаха до нея, а просто смазаха с бой протестиращите пред парламента. Днес обаче имат неприятното усещане, че пак са в онова време с единствената разлика, че е жарко лято. И извадиха лъжите, но ги изричат пак същите хора, онези от 96-97 година –Дърева или Драганов, Първанов или Станишев, „порасналата“  Манолова, или „недоизраслата“ Буруджиева,  Кутев или Кадиев.
Протестиращите им отговарят с „Мразим ви безплатно“, но те не желаят да излязат от конспиративната си теория. Така им изнася, така са свикнали. Те не разбират как може да имаш собствено мнение и свободна воля без пари. Ето така те не са свикнали.
„Знаем кой стои зад протестите!“
Пак лъжа, с която управляващите си остават в зоната на здрача. Отговорът на хората от площадите и булевардите е простичък: „Вие, БСП и ДПС, Атака и ГЕРБ ни организирахте и изведохте от летаргията и мълчанието“. Защото баткото и браткото от тройната коалиция се сляха с офидосването и изцветанчването на Борисовото управление. На свободните и независими хора в България им писна от лъжи, манипулации и плоскочелие в управлението на собствената им държава. Писна им от „калинки“, мутри и „ченгета“, и искат да ги изтръскат не просто от гърбовете си, а от цялата държава. И този път се противопоставят-категорично и продължително. Ето така те не са свикнали.
„Протестират десетки хиляди, но ни подкрепят двеста хиляди!“ 
Къде са? Ние, които не искаме БСП, ДПС и Атака да ни управляват, сме видими всеки ден, заставаме с лицата си, с децата си, с думите, изписани собственоръчно на плакатите, а за тях има подписи. С нас крачат писатели, поети, артисти, сценаристи и музиканти, а на тях им говори Мишо Шамара. Преди рапъра ги подкрепяше Азис, но те така са свикнали! Ние не търсим разделението на българските граждани, но на тях им е удобно да лъжат, че го правим. И лъжат пак онези, които събираха подкрепа дори за международен престъпник като Милошевич. Късите краченца са стъпили във властта, но свободните хора на България не се примиряват повече от месец, а те на това противопоставяне не са свикнали!
„Протестиращите не предлагат алтернатива!“
Ето това е най-голямата лъжа. Алтернатива има и тя е оставката на правителството на Орешарски, защото само тя може да скъса връзката на властта с мафията и олигархията. Протестиращите хора няма да позволят възстановяването й, защото всеки следващ управляващ ще знае какво го очаква, ако повтори простотията на днешното управление, или си позволи да подслушва, мачка или „удря“ гражданите като управлението на ГЕРБ.  Всъщност точно свободните, интелигентни, мислещи и независими хора са алтернативата на управлението на тройната коалиция на БСП, Атака и ДПС. А те не са свикнали на тази алтернатива!
„Избори - ако има автентична десница“
Лъжата на истинските управляващи от ДПС. Истински, защото всички ключови и обществено неприемливи назначения са продиктувани от неистовото им желание за власт, от изнудваческото им поведение при всяко управление, в което участват, от корупционното им желание да „разпределят порциите“. Неадекватното поведение на премиера Орешарски, слугинският образ на БСП и неонацизма на Сидеров се хранят от плитката купичка на ДПС. Състоянието на десницата в България е работа на десните партии и всички дясномислещи български граждани, но не може и не трябва да е грижа или оправдание на партии като ДПС или БСП. А те не са свикнали така.
„Предсрочни избори нищо няма да променят“
Само заплахата от тях вече променя статуквото, така че и тук късите краченца на управляващите припкат след протестиращите български граждани. Отмяната на глупави назначения е призната победа на протестиращите, но това вече не е достатъчно. Избирането на Пеевски бе знак за тежка корупционна или политическа зависимост, замяната му с Писанчев е само потвърждение на неспособността за вземане на проазрачни и честни решения. Как и защо парламентът изслушва кандидатите, а после премиера налага своя кандидат? Никой вече не вярва, а управляващите не са свикнали така.
За първи път протестът срещу правителството е толкова рано и социалистите се чудят защо нямат стодневен поне толеранс. Защото оставката на Орешарски не зависи от неговата воля,  а от олигархията, от задкулистните сделки на Станишев, Местан и Сидеров. 
България никога не е имала по-зависимо правителство, с толкова много задкулисни сделки, с толкова лъжливи назначения и с такава кадрова импотентност! Има само един изход - ОСТАВКА И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ!

Късите краченца на лъжливото управление изядоха главата му!