вторник, 12 ноември 2013 г.

Христо Панчугов и Надежда Нейнски ще участват в Политическата асамблея на ЕНП в Брюксел на 12 и 13 ноември

Председателят на ПП Синьо единство Христо Панчугов и евродепутатът от ЕНП Надежда Нейнски ще присъстват на двудневното заседание на Политическата асамблея на Европейската народна партия /ЕНП/, което започва днес в Брюксел.
Другите десни формации от България, които ще вземат участие във форума, са СДС, ДСБ и ГЕРБ. В качеството си на президент на Съюза за малките и средни предприятия към ЕНП Надежда Нейнски е част от Политическата асамблея на партията.

Безспорно най-важната тема на висшия политически форум ще бъде изборът на нов председател на партията, като очакванията са позицията да бъде поверена на французина и досегашен председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол.

Дневният ред на заседанието включва още обсъждане на актуалните въпроси във връзка с предстоящите европейски избори през май 2014 г., включително и предложения на националните партии - членки на ЕНП за акценти в европейската кампания, разглеждане на постъпилите заявления за членство в ЕНП, както и подготовката на предстоящия конгрес на партията, който ще се проведе в навечерието на европейските избори през март 2014 г. в Дъблин.