понеделник, 11 ноември 2013 г.

Христо Панчугов: Общите регионални структури ще дадат нужната сила на Реформаторския блок да продължи напред

„Нужно е да градим доверие чрез разговор както за Реформаторския блок, така и за бъдещето на страната ни. Бъдеще, което не включва корумпирани политици, провалени институции, разпадаща се заради различни зависимости държава - все неща, които нямат нищо общо с нормалната политика. Това е бъдещето, което ние си представяме за България и съм убеден, че създаването на първия Регионален съвет на Реформаторския блок във Велико Търново ще ни даде нужната сила да продължим по този път напред”. Това каза председателят на Синьо единство Христо Панчугов на съвместна пресконференция с другите лидери на партиите от Реформаторския блок.

На представянето присъстваха още областният председател на Синьо единство във В. Търново- д-р Ваньо Шарков, кметът на Свищов и член на Синьо единство Станислав Благов, както и ръководителите на местните областни структури на другите партии от Реформаторския блок.

Панчугов заяви още, че днешното представяне на първия по рода си Регионален Гражданския съвет на Реформаторския блок във Велико Търново показва огромната политическа воля, която седи зад създаването на реформаторското обединение.
„Имаме една проста отговорност към всички български граждани - да покажем, че има алтернатива на сегашното политическо статукво, което постоянно разделя нацията. Разделя на базата на насаждане на умишлена омраза към различията. Затова ние днес събираме. Събираме политическото с хората, към които то трябва да бъде отговорно, събираме политиците с гражданите, събираме всички заедно, за да градим доверие”, каза Панчугов. 

В старата българска столица той за пореден път изрази подкрепата, която Реформаторският блок оказва на протестиращите студенти: „Студентите са силни, защото са сигурни в това, че са прави. Разликата между авторитарните режими и демокрацията, в каквато искрено се надявам, че живеем, е в това, че в демокрацията провалилите се управления намират достатъчно сили да си тръгнат, преди да бъде приложено всъщност най-висшето право – това да се разбунтуваш”, каза Христо Панчугов.

Той категорично заяви, че ще продължи усилието, което Реформаторският блок полага – да докаже, че има и нормален начин за правене на политика в България. „Учредяването на първия Регионален съвет на Реформаторския блок е само първата стъпка към това блокът да промени България, управлявайки я”, категоричен бе Панчугов.

От 18.00 ч. довечера в голямата зала на Общината водачите на реформаторите и представителите на Гражданския съвет ще се срещнат с обществеността на Велико Търново и региона. Сред участниците в Гражданския съвет на Реформаторския блок в старопрестолния град се открояват имената на проф. Атанас Дерменджиев, проф. Иван Станков, доц. д-р Атанас Григоров, д-р Ивайло Александров и др.