петък, 1 ноември 2013 г.

Кирчо Димитров: Бюджетът за следващата година ще бъде подложен на редакция

Представителят на Синьо единство за Сливен Кирчо Димитров, който беше член на парламентарната комисия по бюджет и финанси в предишния парламент, коментира на пресконференция на Реформаторския блок в града, че Бюджет 2014 ще бъде „напрегнат в приходната си част”, тъй като са планирани трудно постижими приходи, а и заложеният икономически ръст от 1,8 % не може да генерира обещаните предизборно 400 хиляди нови работни места. 
Бюджетът за следващата година ще бъде подложен на редакция, прогнозира още Димитров и препоръча „тежка реформа в здравеопазването, защото не може непрекъснато да се увеличават парите за здраве, а те непрекъснато да не стигат.
На пресконференцията бе обявено също, че местните реформатори подкрепят студентските протести. 
От Реформаторския блок в Сливен заявиха, че ще искат оставката на премиера Орешарски.
По предварителна програма, след 14 ч. в петък се очаква министър-председателят да бъде в сградата на Областната администрация в Сливен, след посещението си с министри в Котел по случай Деня на народните будители.
На пресконференцията бе представен Реформаторският блок за област Сливен: освен бившия народен представител Кирчо Димитров, областен председател на Синьо единство, в структурата влизат Димитър Сяров от ДСБ, д-р Нина Борова, общински председател на „Движение България на гражданите”, Ралица Колева, общински председател на Народна партия Свобода и достойнство и Симеон Стефанов от БЗНС.
Те ще внесат и декларация до кмета и и.д. председател на Общинския съвет в Сливен за по-строг експертен и граждански контрол при повторното изпълнение на дейностите по водния цикъл, с искане да бъде по-добре обяснявано на хората защо се налагат новите изкопни работи. И още – населението да бъде навреме информирано за налагащите се промени в движението в града, като се обърне внимание на възможностите за придвижване на всички хора и то да бъде максимално улеснено.
От Реформаторския блок в Сливен обявиха, че ще бъде създаден граждански съвет на областно ниво, чиято цел ще бъде да осъществява по-близък контрол в работата на партиите в новата формация.