сряда, 13 ноември 2013 г.

Загражденията на парламента са нова Берлинска стена

ПП СИНЬО ЕДИНСТВО осъжда остро вчерашното използване на прекомерна полицейска сила срещу мирно протестиращите български младежи, както и днешното засилено полицейско присъствие в района на университетите.

Изразяваме решителния си протест срещу бруталните действия спрямо д-р Ваньо Шарков - бивш народен представител и член на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО. Настояваме да се потърси дисциплинарна отговорност за непровокираната жестокост към него, доказана с предоставените снимки.

Настояваме за незабавна оставка на правителството - единственият начин да се овладее ескалиращото напрежение в държавата.

ПП СИНЬО ЕДИНСТВО застава категорично зад мирните протести на студентите, техните преподаватели и всички български граждани, които вече пет месеца бранят демокрацията в страната и воюват за морал, ценности и нормалност в политиката.

Вече пет месеца българските граждани срещат непробиваемата глухота на управляващите от БСП, ДПС и Атака. Днес най-важният закон в държавата - този за бюджета - се приема в полупразна пленарна зала, а полицията отвън пази с оръжия, щитове и с телата си една узурпаторска власт. Центърът на София е тотално непристъпен за гражданите, там вече е необезпокояваната територия на обслужващия персонал на олигархията в лицето на министрите и депутатите от управляващото мнозинство.

Има издигната нова Берлинска стена между хората и делегитимираната власт.

Снимки: Интернет