понеделник, 11 ноември 2013 г.

Ген. Димо Гяуров: Бисеров „изхвърлен” заради противопоставяне на коалиция ДПС-ГЕРБ

Нова версия за „рязкото изхвърляне” на Христо Бисеров от ДПС подхвърли в „Тази сутрин” по БТВ бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) и член на Синьо единство ген. Димо Гяуров. След като обясни, че Бисеров дълги години е отговарял за връзките на Движението с други партии, Гяуров обяви, че екс зам.-председателят на НС вероятно се е противопоставил на нова политическа посока.
„Босеров е тежък противник на ГЕРБ. Подхвърлям версия тук. Преди дни се формира вариантът за преформатиране на управляващата коалиция (журналистът в Брюксел Веселин Желев написа миналата седмица в личния си блог, че ГЕРБ и ДПС обмислят да свалят правителството и да съставят ново начело с вътрешния министър Цветлин Йовчев – бел. ред.)”, каза Димо Гяуров. Той допълни, че български политически източници са потвърдили информацията от различни места в Европа, включително и от Брюксел.

Според него, Бисеров „съвсем не е глупав човек” и едва ли е станал жертва на подобна елементарна игра, която се базира на парични транзакции, които за момента изглеждат ефектно, но в последствие вероятно ще се окажат и съвсем законни.
„Твърдя, че нещо се е случило – било в ДПС, било в управляващата коалиция, което изхвърли Бисеров от политиката. Това, според мен, е превантивен ход, за да не може той да обясни какво му се е случило”, каза Гяуров.
Той все пак не изключи варианта в основата да стоят пари: „Най-добрите активни мероприятия се правят с щипка истина. Това ми изглежда като класическо ченгесарско активно мероприятие”. Димо Гяуров настоя да се дадат отговори от всички нива на властта, тъй като в момента „се създава една димна завеса от разноговорене. Едно говори вътрешният министър, друго политиците, трето – шефът на ДАНС, който по името си мяучи неуспешно. Аз не им вярвам”. Според него пътят, по който тече информация от службите, е ясен – от „главата”.

Стъпвайки на лични впечатления, бившият колега на Христо Бисеров в СДС – евродепутатът Надежда Нейнски, също го определи като човек със сериозно влияние. „Той се опитваше да прави паралелна политика, да създаде паралелен център, чрез който да налага решения на СДС”, каза тя. По думите й, това е било и едно от най-големите сътресения в СДС, а отстраняването му е било правилен ход. Въпросът какви са били конкретните причини за това тя препрати към бившия лидер на партията Иван Костов.
Източник: btvnews.bg