събота, 25 януари 2014 г.

ПП СИНЬО ЕДИНСТВО е с нов състав на националното ръководство на партията

Един от най-успешните български кметове – кмета на Свищов – Станислав Благов поема Изборния щаб на партията

Националното представителство на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО одобри с единодушно гласуване предложените от председателя Христо Панчугов заместник председатели на партията – Александър Маджиров,д-р Ваньо Шарков, Драгомир Драгомиров, Емил Йорданов, Костадин Шанков , Любомир Стефанов и Маргарита Бойчева.

За главен секретар на СИНЬО ЕДИНСТВО беше избран Димитър Иванов, а председател на Изборния щаб ще бъде Станислав Благов, който в четири поредни мандата печели убедително изборите за кмет на община Свищов.


Бяха избрани и следните нови секретари по секторни политики: Николай Драгомиров - сектор Енергетика; Александър Маджиров - сектор Икономика и Илия Лазаров - Национална сигурност и вътрешен ред.

Заседанието на Националното представителство определи ясни критерии за номинации и участие на кандидати в листата на партията за европейските избори през 2014 г.

Те трябва да отговарят на законовите изисквания за участие в изборната листа за Европейски парламент. Да не са били членове на бившата БКП и да не са имали принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Да имат завършено висше образование и да владеят поне един от работните езици на Европейския парламент. Необходимо е да притежават политически опит или ангажираност и да се ползват с доверие сред десните избиратели. Трябва да имат компетенции относно функционирането на органите и структурите на ЕС, както и задълбочени познания и споделяне на дясната европейска политика.

Европейската листа 2014 на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО ще бъде отражение на основния документ на партията, приет на Първата национална конференция – Политическа платформа на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО и лицето на заявката за нов модел на политическо поведение и присъствие в българската политика.

Листата на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО ще бъде отворена за участие в нея на десни хора, граждански сдружения и десни партии, споделящи принципите и визията в Платформата на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО и ангажирани с каузата за създаване на модерна единна дясна партия.

Националното представителство на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО даде мандат на Националното ръководство да води разговори за присъединяване към  Политическата платформа и партньорство за европейските избори през 2014 г. с десни партии, граждански сдружения и отделни личности с цел създаване на общност, подкрепяща и готова да реализира каузата за единна дясна партия.