вторник, 7 януари 2014 г.

„СИНЬО ЕДИНСТВО” е кауза!


 ПОЗИЦИЯ НА НАЦИОНАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА ПП „СИНЬО ЕДИНСТВО”


Днешната пресконференция на Реформаторския блок доказва, че линията на подмяната е в ход.

С изненада разбираме, че нелегитимно сключеното споразумение с НС Единство, направено без решение на Управителния съвет на сдружението и с цел да употреби членовете и структурите му за личите цели на двама човека, е било подкрепено от Гражданския съвет на Реформаторския блок. С разочарование установяваме, че Гражданският съвет на Реформаторския блок е позволил да бъде въвлечен в подобно политическо интригантство. 

Това е подмяна на политическото с лични сделки, подмяна на правилата - с безпринципни действия, подмяна на идеята за нов модел на правене на политика със старите схеми в десницата.

Нямаме съмнение, че оттук-нататък ни очаква добре познат и до болка изтъркан сценарий на лични договорки, манипулативни внушения, изкушаване с позиции, граждански квоти и политически фалшификации.

Ние обаче сме убедени, че СИНЬО ЕДИНСТВО е повече от структура и повече от партия.

СИНЬО ЕДИНСТВО е кауза!

Това е каузата на модерните десни - принципи, правила, пълна прозрачност, конкурентност на кандидатурите, представителство само на базата на доверието и консолидация на десницата в единна партия. Синьо Единство е против на квотите, нагласените мнозинства, договорките под масата, „резервираните” постове за този или онзи, компромисите в името на власт на всяка цена. Това е фалирал политически модел, който не само нанесе тежки поражения на десницата, но и изживя времето си завинаги.