събота, 6 септември 2014 г.

Откриване на кампанията на КП ДЕСНИТЕ - №17

В Денят на Съединението на България, Коалиция ДЕСНИТЕ откри във Велико Търново предизборната си кампания в изборите за народни представители, които ще се проведат на 5 октомври 2014 г. На откриването присъстваха д-р Илко Семерджиев, Председател на Коалиция ДЕСНИТЕ, Надежда Нейнски, Жаклин Толева, Христо Панчугов и Мария Капон, както и водачите на листи, издигнати в 31 МИР в страната. За да подкрепят кандидатите за народни представители от цяла България в сградата на музея на „Възраждането и учредителното събрание“, дойдоха много граждани. 

„В следващите дни ще бъдем свидетели на сериозна дискусия за дясното пространство, но само делата ще покажат кои са истинските му представители“, каза пред събралите се Надежда Нейнски от „Синьо единство. Лидерът на Български демократически форум Жаклин Толева заяви, че целта на коалицията ще бъде да се бори за истинска правова държава, която да отстоява интересите на българските граждани. Тя представи и всеки един от водачите на листи за народни представители в 31- те многомандатни избирателни района. Председателят на ДЕСНИТЕ д-р Илко Семерджиев декларира готовността на коалицията да работи за осъществяване на истински десни реформи в страната, които да докажат кои са истинските представители на това оспорвано политическо пространство. Тезата му подкрепи в изказването си и водачът на листата за великотърновска област от коалицията Мария Капон: „В момента България има нужда от смели десни решения и реформи! Такива които да направим сами, така както сме направили Съединението- без да питаме великите сили, изненадали сме високата порта и руския император и точно на този ден сме доказали, че можем да се справяме сами.“ Лидерът на Единна народна партия призова кандидатите да търсят още съмишленици, които да споделят идеята, че нашата страна има възможност за интелигентен избор в дясното политическо пространство. „Събрахме се тези, които не желаем да тичаме по посоката на вятъра, обичаме България повече от личните си кариери и смятаме, че можем да бъдем полезни на съгражданите си.“, каза Мария Капон и призова присъстващите граждани да гласуват с бюлетина номер 17.

Преди официалното откриване всички водачи на листи и симпатизанти на коалиция ДЕСНИТЕ“ присъстваха на молебен за здраве и успех във великотърновския Катедрален храм „Свето Рождество Богородично“.

www.desnite.bg