вторник, 9 септември 2014 г.

Коалиция ДЕСНИТЕ почете паметта на жертвите на комунизма

Днес, 9 септември 2014 година, Коалиция ДЕСНИТЕ почете паметта на избитите от комунистическия режим, като поднесе венец пред Мемориала на жертвите на комунизма в градинката пред НДК. Коалицията бе представена от Жаклин Толева, председател на Български демократически форум и Юлиан Войнов, член на Националния съвет на Коалиция ДЕСНИТЕ.
„Днес, ние от коалиция ДЕСНИТЕ сме тук, на паметника на жертвите на комунизма, за да отдадем почит на загиналите. Защото като хора с дясно мислене, ние дължим дан на историческата истина и на историческата памет. За нас датата девети септември е една зловеща дата в историята на България. Датата, която налага една идеология, изповядваща идеята за класовия враг, който трябва да бъде унищожен. В резултат на това, режимът след девети септември 1944 година, води до над 300 000 репресирани и 32 000 убити, жертви, българи. Но днес ние не само отдаваме почит на загиналите, ние дължим тази памет на бъдещите поколения, защото всяка проява в крайност на една идеология води до посегателства, които костват човешки живот”, каза Жаклин Толева.

„Девети септември е ден, в който на власт, преди 70 години идва едно от най-омразните управления в световната история и в частност в България, когато са избити най-будните, най-почтените хора на българското общество.“, заяви Юлиян Войнов.