събота, 7 декември 2013 г.

Христо Панчугов: Реформаторският блок трябва до роди нова единна дясна партия

"Трябва да имаме ясно изразена политическа воля - на база на общата ни идентичност, със съзнание за огромната отговорност, която носим, с убеденост, че целта е по-голяма от нас - да създадем нова единна политическа партия." Това призова председателят на СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов областните лидери на партиите от Реформаторския блок по време на провеждащата се в момента среща в хотел Принцес в столицата.

„Най-голямата опасност пред Реформаторския блок е да създадем за пореден път една коалиция на оцеляването, съшита с бели конци и тя да е въплъщение на всичко това, срещу което се борим – неискреността“, подчерта още лидерът на СИНЬО ЕДИНСТВО.

Ако искаме да променим България, ние първо трябва да променим себе си, каза Панчугов и настоя Реформаторският блок да се изгради така, че да даде собствен пример за нов модел на правене на политика. 

„Пред нас стои гигантска пропаст, а една пропаст никога не се преодолява с малки стъпки. Тя се преодолява с един решителен скок“, каза Панчугов и изрази увереност, че хората в залата имат смелостта да направят този скок, защото са доказани бойци, водили много битки за десните си принципи през годините.