неделя, 8 декември 2013 г.

Христо Панчугов: Kоалиционното споразумение трябва да опровергаe слуховете за съглашателство в Реформаторския блок



„За СИНЬО ЕДИНСТВО е важно да са ясни коалиционните параметри и те да опровергаят всички слухове, които се носят през последните няколко месеца по отношение на съглашателство в Реформаторския блок”. Това каза председателят на партията Христо Панчугов на пресконференция след Първата среща на регионалните координатори на Реформаторския блок, на която бе обявено намерение блокът да се превърне в траен политически съюз до кроя на годината.

„Аз съм приятно изненадан от подкрепата, която срещна сред хората идеята за единна партия. Липсваше остра реакция от партийните структури на отделните формации в блока срещу единната дясна партия и според мен това е обнадеждаващо за формата на развитие на Реформаторския блок оттук-нататък”, каза още Панчугов.

Пред журналисти след пресконференцията Панчугов подчерта, че Реформаторският блок трябва да се яви на европейските избори със заявката за прерастване в единна партия не по-късно от края на 2014 г.

„Честно е да поемем този ангажимент към десните избиратели още сега, защото, ако направим обикновена коалиция, не даваме никакви гаранции, че тя няма да се разпадне след евентуален неуспех на евровота”, коментира пред журналистите и зам-председателят на СИНЬО ЕДИНСТВО Маргарита Бойчева.

Пред регионалните координатори на партиите от блока бившият депутат от Синята коалиция и говорител на СИНЬО ЕДИНСТВО Ваньо Шарков заяви: „Когато се обръщаме към нашите симпатизанти, ние трябва да им дадем път какво ще се случва оттук-нататък. Говорим за единна организация, единни съюзи, единни коалиции, но най-честното е да им кажем дали ще направим единна партия. Защото това е очакването не сред партийните членове, това е очакването сред хората, които отиват да гласуват.”