понеделник, 16 декември 2013 г.

Христо Панчугов: Няма битка между Нейнски и Кунева


По думите на лидера на "Синьо единство", битката не е и за челните места в листите за евродепутати, а в липсата на диалог върху различията в политическите възгледи

 

Христо Панчугов – председател на политическата формация "Синьо единство", която днес ще бъде изключена от Реформаторския блок, гостува в "Гореща точка", за да коментира настроенията и нагласите вътре в блока.
Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че ще настоява Реформаторският блок да прекъсне отношенията си с формацията, като посочи за причина за разрива са медийните изяви на Надежда Нейнски. П,еди дни беше обявено, че предстои подписване на единен политически съюз в рамките на блока, който ще участва в евроизборите през новата година. Една от уговорките между членовете на блока обаче е била да не се коментира пред медиите нищо, докато не стане факт споразумението. Нейнски обаче не спазила уговорката като разгласила новината.

Панчугов обясни пред Ива Николова, че "Синьо единство" се бори главно за прозрачност и водене на нов тип политика и от самото начало е заставала зад тези идеи. Лидерът на дясната формация обясни, че преговорите за консолидирането на дясното в рамките на Реформаторския блок се изместват от първоначалната си цел – да предложи на десния избирател истинско силно представителство.

За съжаление обаче, начинът, по който започна отново структурирането на преговорите за коалиция, водят към подмяна на истинската причина и на начина, по който беше създаден Реформаторския блок, коментира още той.

Панчугов е категоричен, че няма сблъсък между Надежда Нейнски и председателя на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева за лидерското място в блока. Нещо повече, по думите на Панчугов битката не е и за челните места в листите за евродепутати, а в липсата на диалог по различията в политическите възгледи.

"Това, че ние на лидерско ниво, по някаква причина, не сме се разбрали, не е истинския проблем. Истинският проблем е, че за пореден път ние не успяваме да създадем общност в това различие, което по някаква причина сме създали. Не можем да създадем общност, която да структурира истинско представителство за десните хора в България", заяви Панчугов.

В отговор на обвинението, че действията на Надежда Нейнски са връщане към политически практики от миналия век, лидерът на "Синьо единство" коментира, като посочи, че хвърлянето на вината върху един единствен човек е истинското връщане назад в този смисъл.

Панчугов е категоричен, че формацията няма бъдеще в коалиция с ГЕРБ. "Докато те (ГЕРБ) са част от проблема, не могат да бъдат част от решението", категоричен е той.

Източник: ТВ7