сряда, 12 март 2014 г.

ПП СИНЬО ЕДИНСТВО- Перник настоява за незабавна оставка на кмета на града Росица Янкиева

Гласуваш за Калфин, получаваш Путин

Или поне такъв е ясният извод от две независими едно от друго изказвания на активисти на „реформаторите-социалисти“ АБВ. Първо вездесъщият кмет на Перник Росица Янакиева обясни пред руска официозна телевизия надълго и нашироко колко зле е в България като следствие от влизането ни в Европейския съюз и как преди си беше по-добре. Не кой да е, а лично създателят на АБВ Георги Първанов си позволи да критикува решението на Гюнтер Йотингер за „замразяване“ на проекта „Южен поток“, но не се ограничи само с критика, а призова и за открито неподчинение от страна на България, завоалирано с милозливия призив „да си пазим собствените интереси“. Не, г-н Първанов, вълкът козината си мени, но нрава - не. Ние не сме забравили лидера на БСП Георги Първанов, който през 1999 с мегафон в ръка скандираше „НАТО, фашисти, световни терористи“. Не сме забравили и няма да забравим, защото там, където ни пращате вече сме били и не ни харесва.


Няма свободен човек, който да предпочете новия Съветски (Евразийски) съюз на диктатора Владимир Путин, пред Европейския съюз. Или може би има? Защото една лъжа повторена сто пъти, става истина. Ние от СИНЬО ЕДИНСТВО обаче сме тук именно поради тази причина – да спрем лъжата. Да посочим подмяната, която пробутва Сибирският диктатор, зад експертната фигура на Ивайло Калфин.

А като говорим за лъжа, една от основните лъжи, пардон – тезиси - на госпожа Янакиева е, че България е дала повече пари на ЕС, отколкото е взела. Това категорично не е вярно дори за рамките на „призрачния град“ Перник (както тя сама се съгласява да бъде наречено населеното място под нейно управление). Не е вярно, защото дори парите за „картонената крепост“ Кракра идват от Европа. Подобни кметове са срам за жителите на собствените си градове, а с подобни изказвания нямат моралното право повече да останат на поста си. Настояваме за оставката на новата „кукувица“, която не можа да снесе европейско яйце и се намества в полога на евразийския съюз.

Просто за информация на Росица Янакиева, няколко факти. България е внесла в бюджета на ЕС за периода 2007-2013 - 5.2 милиарда лева. За същия период усвоените средства и реално изплатени от структурните, земеделските и рибарските фондове на ЕС са близо 9.4 млрд. лева, а по линия на директните плащания страната е получила 4.4 милиарда лева. Или общо на България са платени 13.8 млрд. лева.

За нас от СИНЬО ЕДИНСТВО разговора за Европа е разговор за ценности и общност, за свободното движение на хора и стоки, за възможности без граници, за правила, а не разговор за пари. Въпреки, че като гледаме управленията на БСП, вашият поглед над парите е водещ – парите, които могат да усвоят за АЕЦ БЕЛЕНЕ, парите които могат да вземат като държавен кредит на гърба на българските данъкоплатци, без да планират реформи.  Това, г-жи и г-да от АБВ са фактите, а вашето е подмяна. Елементарна подмяна на европейски ценности с азиатска диктатура.