събота, 29 март 2014 г.

Станислав Благов: Създаването на единен политически субект в дясно е битка, която трябва да се води неведнъж

Приех предизвикателството да съм председател на Изборния щаб на СИНЬО ЕДИНСТВО в кампанията за европейските избори през 2014 г. с особена мотивация, защото сега имаме възможността да направим онова, към което се стремим вече няколко години – да обедним силата на демократите. Това каза на пресконференция на СИНЬО ЕДИНСТВО във Велико Търново, градоначалникът в четири последователни мандата в гр. Свищов Станислав Благов.

Той припомни, че съгражданите му направиха немалко за обединението на десницата и за сбъдването на синята мечта и то в условията на подмяна през последните години, на силно недооценяване на постигнатото по времето на управлението на ОДС.

„Затова на последните избори направихме всичко възможно да се явим като единен десен политически субект. За съжаление, това не се случи. Това е битка, която трябва да се води неведнъж и затова смятам, че тези избори за Европейски парламент са едно продължение на това, за което мечтаехме“, каза Благов. Според него сега има нов шанс, чрез една листа, която е проявление на платформата за създаване на дясна партия да се върви в посока постигането на тази цел. За Благов това е „листа от изключително достойни хора, с водач Надежда Нейнски, политик не само от европейско, но и от световно значение“.

Председателят на Изборния щаб на СИНЬО ЕДИНСТВО каза, че основната мисия на листата е да бъде „реалният шанс за избирателите, за демократите и за гражданското общество“.

Той заяви, че е горд да работи за успеха на хора като Надежда Нейнски, Бойко Станкушев - личност с утвърдена обществена репутация и висок професионализъм, представителя на Великотърновска област в листата Калина Прокопиева, на Васил Папазов – кандидат-депутата на СИНЬО ЕДИНСТВО от Габрово и всички останали достойни хора – „хората от нашата листа са повод за гордост, символ на съпричастност към идеите на демокрацията през години на демокрация, които вършеха делата си с последователност и достойнство“. Благов посочи, че обединението с гражданските сдружения Обединени земеделци и демократи и ЕВЕТ носят допълнителна сигурност за успех.

„Имаме една задача, която не е лесна“, каза Благов - „трябва да успеем с посланията си пред обществото да убедим десните демократи, че това е правилният път. Обединението на демократите е начинът, България да заеме своето достойно място в Европа и Европейския парламент. Нашите послания ще бъдат насочени преди всичко към добротата, ние сме във време на Велики пости – освен стремеж към борба, трябва да имаме и елемент на смирение, освен борба трябва и прошка. В такива моменти трябва да съхраним човешкото, християнското, това което е най-важно и изконно“.

Калина Прокопиева, председател на партията в гр. Горна Оряховица и финансист в МБАЛ „ Св. Ив. Рилски” каза на пресконференцията: „За всеки един от нас е по-добре да не се занимава с политика, особено ако търси личното своето лично спокойствие. Още повече, че доста хора се страхуват да заявят това, което мислят, особено след последните години на управление. Но идва един момент, в който това не може да бъде достатъчно, за да съществуваш в хармония със себе си и света, около себе си“.

10-та в евролистата на СИНЬО ЕДИНСТВО заяви: „Радвам се и за мен е чест, да бъда в една листа с такива читави хора. Това сме хора, които през последните години бяхме последователни и аз призовавам, когато хората гласуват на 25 май, да бъдат с ясно изразено критично мислене и добре да преценят кой - кой е в българската политика, с каква биография идва, какво е заявявал през годините и доколко го е следвал.

Убедена съм, че тогава ще се види ясната разлика между СИНЬО ЕДИНСТВО и останалите политически субекти и искрено се надявам и вярвам, че има надежда. Ние имаме нашата Надежда и сме убедени, че хората ще ни подкрепят, защото рано или късно ще дойде време за лъч светлина и за нашата страна“.