петък, 21 март 2014 г.

Реиндустриализацията на БСП се провали, преди изобщо да е започнала

Правителството няма реален план, нито стратегия за реиндустриализация, заяви пред журналисти във Враца, кандидатът за евродепутат и заместник председател на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО Маргарита Бойчева. Според нея, отсъствието на реален инвеститор в „Химко“ Враца е показател за безсилието на управляващите и популизма на техните намерения.

„Ако правителството възнамерява да вложи 50 милиона лева в това фалирало и морално остаряло предприятие, от партията призоваваме, тези пари да бъдат дадени на община Враца за инфраструктура и безобразните пътища. С тези пари ще се помогне и на бизнеса. С 50 милиона лева ще процъфти не само града, а цялата област", каза Бойчева и посъветва управляващото мнозинство да прочете внимателно стратегията на Европейската комисия в тази област. Защото маниерът им, дори в това отношение, е по-скоро евразийски, а не европейски. 

СИНЬО ЕДИНСТВО ще се яви с единствената дясна листа на тези избори, подчерта заместник председателят на партията и посочи, че никой от личностите представени в нея, не е участвал в управления на тройната коалиция, или в дескридитирането на десницата у нас.

Маргарита Бойчева представи основните приоритети пред евролистата: Отстояване на енергийната независимост на България от Русия - ключово важен въпрос, който трябва да се дебатира през общата енергийна политика на ЕС; Създаването на нови работни места с по-голям размер на финансовата подкрепа от ЕС за образование, предприемачество и иновации; Както и законодателна и финансова помощ за малките и средни предприятия, включително и чрез разработената от евродепутата Надежда Нейнски програма за целево финансиране като конкретен инструмент.

„Нашата основна цел е провокиране на дебата за създаване на единна дясна партия“, е категорична Бойчева. Тя подчерта, че трябва да престанат експериментите по създаване на всевъзможни коалиции и партийни сглобки. „Смятаме, че партиите вдясно трябва да се откажат от партийния си суверенитет, от партийните си окопи, от партийните си абревиатури и да създадат една модерна, нова дясна партия“, каза кандидатът за евродепутат и посочи подписаната от СИНЬО ЕДИНСТВО и гражданските сдружения ЕВЕТ и Обединени земеделци и демократи Платформа като първата успешна стъпка в тази посока.

Главният секретар на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО Димитър Иванов заяви, че „в момента се наблюдава една ужасна търговия на партийни структури и членове. Цели партийни организации се трансферират, дават под наем и консигнация. Днес една структура е на една партия, утре тези хора са на друга“. На това СИНЬО ЕДИНСТВО се противопоставя с привличането на мотивирани млади хора и личности, свързани от години с десницата у нас. „Не търсим и не приемаме безпринципна подкрепа. Работим честно, без да сме зависими“, завърши той.