понеделник, 14 април 2014 г.

Ваньо Шарков: В листата на СИНЬО ЕДИНСТВО са хората, започнали битката за изваждане на България от руската орбита

Бойко Станкушев, втори в евролистата, обяви, че освен бюлетината на СИНЬО ЕДИНСТВО, десният човек няма друга бюлетина, към която да посегне с чисто сърце

„В евролистата на СИНЬО ЕДИНСТВО са включени хора, които са започнали битката България да бъде извадена от орбитата на Русия и да бъде поставена на пътя на Европейския съюз“,  каза на пресконференция в Сливен д- р Ваньо Шарков, зам. председател на партията.

Шарков коментира и напускането на Реформаторския блок, като посочи, че СИНЬО ЕДИНСТВО има принципни разминавания с реформаторите. Едно от тях е по отношение на тяхната негативна оценка за управлението на ОДС и оценката за управлението на ГЕРБ. Друг пример той даде с отказа от страна на блока да коментираРусият грубото изказване на Ердоган относно регион Тракия и защо са го определили, като голям приятел на България.

В листата, водена от Надежда Нейнски, има представители на СИНЬО ЕДИНСТВО, Гражданско сдружение ЕВЕТ и Гражданско сдружение "Обединени земеделци и демократи". Обявените цели на проекта освен платформа за създаване на единна дясна партия, са обединение на демократите и възстановяване на морала и ценностите в политиката. Ако това се случи, ние вече сме обявили, че СИНЬО ЕДИНСТВО ще престане да съществува, заяви д-р Шарков.

Бойко Станкушев, втори в евролистата, обяви, че освен бюлетината на СИНЬО ЕДИНСТВО, десният човек няма друга бюлетина, към която да посегне с чисто сърце, съществува ерозия на общественото мнение и съзнание, а управляващите нямат връзка с избирателите. Според известния журналист, въпреки че нито една социологическа агенция не го посочва, между 60 и 65 % от хората в България имат дясна ориентация.

На журналистически въпрос как би коментирал номинациите за евродепутат на Делян Пеевски Бойко Станкушев отговори, че ДПС не е партия, а корпорация, която се управлява еднолично от почетния си председател, като вероятно той го е посочил за кандидат. 

Според д-р Шарков Ахмед Доган търси доказателство, че продължава да управлява задкулисно държавата и това е тест за всички граждани.