неделя, 27 април 2014 г.

ПРОМЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА! ГЛАСУВАЙ С НАДЕЖДА!

СИНЬО ЕДИНСТВО откри днес предизборната си кампания в София с фотографска изложба „Пътят на десницата“.

„Около нас на стените са 25 години история. 25 години на върхове и спадове, разочарования и мечти. 25 години в черно-бяло. Не защото бяха еднозначни, а защото бяха години на усилия. Години на големи битки, на малки предателства, на важни победи и ключови завоевания. Това е пътят на десницата. Нашият живот. Живот, който ни дава самочувствието да познаваме собствените си основания и смисъл – да знаем кои сме, от къде сме тръгнали, с какво няма да направим компромис и на къде продължаваме“, каза председателят на Изборния щаб Станислав Благов.

„Десницата има нужда от рестарт. Има нужда от саниране на основите и нов градеж. Има нужда да излезем от омагьосания кръг на подмяната“, каза на свой  ред и председателят на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов.

Двамата със Станислав Благов представиха посланията на кампанията: „ПРОМЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА! ГЛАСУВАЙ С НАДЕЖДА!“. „Казваме съвсем честно: никой политик не може да промени живота ви! Но има политици, български политици – доказани европейци, които – с делата си, с ежедневните битки, с принципите си - могат да ви мотивират сами да промените живота си. И Надежда е една от тях“, каза Станислав Благов.


„Да променим обстоятелството, че България е на дъното на всички европейски таблици. Да я сложим под прожекторите на Европа! Дай й дадем роля! Да я направим водеща, а не догонваща държава! Всичко това е напълно възможно. Един глас на изборите не прави чудеса, но много такива гласове правят началото на една истинска европейска България“, каза Панчугов.

„На 25 май българските граждани трябва да сложат край на политическата проституция, защото тя стана много съществена част от нашето ежедневие. Ние тръгваме напред, вярваме, че хората ще разберат нашият знак и ще ни подкрепят“, каза четвъртият в листата и председател на Обединени земеделци и демократи Моньо Христов.

Председателят на Гражданско сдружение ЕВЕТ и трети в евролистата Ергин Емин изрази убеденост, че с този отбор правим първата стъпка за възкресение на десницата от пепелищата, от разбиването й през  последните 15 години. „Това възкръсване ще възроди отново европейска България  и ще доведе десницата до властта“, каза Емин.
Вторият в листата Бойко Станкушев назова големият проблем на България днес: „Успех жъне само успялата да се трансформира в икономическа олигархия българска тоталитарна шайка. Последствията са икономическа криза, бедност. Ерозиране на човешките ценности. Страх.“


В емоционално изказване водачът на листата с номер 9 Надежда Нейнски каза: „Онова, което ме мотивира да оглавя листата на СИНЬО ЕДИНСТВО, беше надеждата ми, че можем да победим цинизма. Можем да победим ширещото се навсякъде убеждение, че вече нищо не си струва, че каузата ни е загубена, че други стъпиха в обувките ни, други вдигнаха знамената ни. И че Европа, към която толкова много се стремяхме, всъщност посреща всеки. Че принципи, ценности и морал вече нямат абсолютно никакво значение. Чувам го дори и сред свои приятели, които казват, че в този живот вече всичко се купува. Смятам, че това е голямото предизвикателство на тези избори. Не само в България, но и в цяла Европа“.