събота, 19 април 2014 г.

Христос Воскресе! Честит Великден!

Скъпи приятели, ПП СИНЬО ЕДИНСТВО Ви честити Възкресение Христово и Ви пожелава най-човеколюбивият Бог да е с Вас и семействата Ви!

Нека светлината на неговото Възкресение да озари душите, мислите и делата ни! Да се помолим заедно, благоволението Христово да залее със закрила и благодат семействата и домовете ни! Христос Воскресе из мертвих! Воистину Воскресе!

Великден е най-древният християнски празник и символ на триумфа на делото на Спасителя, но същевременно е много близък до всеки от нас, съвременните хора, защото дава отговор на големия тревожен въпрос на модерния човек – как да живеем и да бъдем отговорни към своята душа?

Преди две хилядолетия Иисус говори за нов свят на мир и любов, на смирение и справедливост. Мнозина се жертват за своите каузи в дългата история на човечеството, но едва в Назарет се ражда човек, който приема страданията на своята Голгота и смърт, за да изкупи греховете на всички останали!

И се случва чудо. Десетки хиляди, а после и стотици милиони, милиарди приемат с вяра словото на Спасителя и той ги извежда от мрака на езичеството. Хората поемат по не по-малко дългия и трънлив път към постигането на мечтата си за един по-добър свят.

Възкресението е чудото, което е в основата на цялото християнство, а то създава европейската култура и цивилизация, които формират модерната социална държава и целия съвременен свят.

Възкресението е най-големият празник на вярата, защото е празник на светлия човешки дух, на хуманизма и на просветения, вечно търсещия справедливост и хармония човешки ум!

Скъпи приятели, вярата във Възкресението е висше познание за собствените ни сили, възможности и добродетел. Нека нашият Господ ни благослови с твърдост и разум да следваме делата му, както и собствените си мечти!

Бъдете здрави, с вяра в себе си и благословени!